Deska serów francuskich: Cantal AOP, Morbier AOP, Tommette, Le Saint-Mont des Alpes, Carre, d’Aurillac.
TOMMETTE: MLEKO owcze pasteryzowane, sól. Chlorek wapnia, podpuszczka, kultury starterowe, środek konserwujący skórkę: E 235;
CARRE D’AURILLAC: MLEKO krowie pasteryzowane sól, podpuszczka, Chlorek wapnia, kultury starterowe, kultury bakterii (penicylina)
MORBIER: MLEKO krowie pasteryzowane, sól, kultury starterowe, podpuszczka, barwnik: węgiel roślinny.
SAINT MONT-DES ALPES : MLEKO krowie niepasteryzowane, sól, kultury starterowe, podpuszczka.
MŁODY CANTAL: MLEKO krowie pasteryzowane, sól, podpuszczka, chlorek wapnia, kultury starterowe.
wartość energetyczna | TOMMETTE: 1663kJ/401kcal CARRE D'AURILLAC: 1274kJ307 kcal MORBIER: 1430 kJ/345 kcal LE SAINT-MONT DES ALPES: 1700kJ/410 kcal MŁODY CANTAL: 1544Kj/372 kcal |
tłuszcz | TOMMETTE: 1663kJ/401kcal CARRE D'AURILLAC: 1274kJ307 kcal MORBIER: 1430 kJ/345 kcal LE SAINT-MONT DES ALPES: 1700kJ/410 kcal MŁODY CANTAL: 1544Kj/372 kcal TOMMETTE BREBIS: 33,0 g CARRE D 'AURILLAC: 25,0 g MORBIER: 29,0 g LE SAINT-MONT DES ALPES: 34,0 g MŁODY CANTAL: 30,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | TOMMETTE BREBIS: 24,0 g CARRE D 'AURILLAC: 18,0 g MORBIER: 19,0 g LE SAINT-MONT DES ALPES: 21,0 g MŁODY CANTAL: 21,0 g |
węglowodany | TOMMETTE BREBIS: 1,0 g CARRE D 'AURILLAC: 1,5 g MORBIER: <0,5 g LE SAINT-MONT DES ALPES: <0,5 g MŁODY CANTAL: 1,5 g |
w tym cukry | TOMMETTE BREBIS: 0,5 g CARRE D 'AURILLAC: 0,5 g MORBIER: <0,5 g LE SAINT-MONT DES ALPES: <0,5 g MŁODY CANTAL: 0,5 g |
białko | TOMMETTE BREBIS: 25,0 g CARRE D 'AURILLAC: 19,0 g MORBIER: 21,0 g LE SAINT-MONT DES ALPES: 26,0 g MŁODY CANTAL: 24,0 g |
sól | TOMMETTE BREBIS: 2,10 g CARRE D 'AURILLAC: 2,30 g MORBIER: 1,70 g LE SAINT-MONT DES ALPES: 0,90 g MŁODY CANTAL: 1,90 g |
zawartość tłuszczu w suchej masie | TOMMETTE BREBIS: 50% CARRE D 'AURILLAC: 51% MORBIER: 45% LE SAINT-MONT DES ALPES: 50% MŁODY CANTAL: 45% |
gwarantowana data przydatności | 20 dni |
warunki przechowywania | od +2°C do +6°C |